BURSA / OSMANGAZİ - Remzi Zümrüt İlkokulu

May

1, 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimize Okul Rehber Öğretmenlerimiz Yasemin AY ve Merve ORUÇ tarafından "Psikolojik Sağlamlık" üzerine eğitim verildi. Bu eğitimle öğrencilerimize duyguların farkında olma, duyguları yönetme, zorlu olaylar karşısında baş etme becerileri üzerine bilgiler aktarıldı. Öğrencilere çeşitli etkinlikler yapıldı.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI' NI velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile coşkuyla kutladık.Meclisimizin açılışının 104. yılında kutladığımız bu önemli günde, öğrencilerimiz şiirlerini, şarkılarını,gösterilerini  heyecanla bizlere sundular.Emeği geçen bütün herkese teşekkür ederiz.

" DÜNYA ÇOCUKLARININ GÜNÜ KUTLU OLSUN"

Teşekkürler Mustafa Kemal ATATÜRK

Yaşasın! 23 NİSAN

Mrt

Orman Haftası kapsamında okulumuz adına TEMA gönüllüleri olarak 2/E  ,2/D, 2/C 3/E  sınıfları Ahmetbey köyünde fidan dikimi gerçekleştirdik.

Şbt

Velilerimize Okul Psikolojik Danışmanı Merve ORUÇ tarafından "Aile içi iletişim" konulu seminer verildi. Bu seminerde aile içi iletişimlerimizde nelere dikkat etmemiz gerektiği ve iletimi engelleyen faktörler üzerine konuşuldu. Seminere katılamayan velilerimiz için broşür dağıtıldı. Broşürü okumak için tıklayınız

Şbt

Okulumuzda Okul Sağlığı Projesi kapsamında basketbol spor etkinliği düzenledi.Etkinliğimiz  müdür yardımcısı Seçkin KAYA önderliğinde, her sınıf düzeyinde sınıflar arasında yapıldı.Etkinlik sürecinde öğrencilerimiz, eğlenerek sporun sağlığımıza olan katkısının da farkında oldular.

Şbt

Okulumuzda ,Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği kapsamında yetişkinlere okuma yazma kursu başlamıştır.Kurs okulumuz öğretmeni Hülya Oğuz tarafından verilmektedir.

Ock

Okulumuzda yürütülen TEMA Vakfı etkinliklerinde TEMA gönüllüsü olan sınıflarımız kartlarına kavuştular.Okul müdürümüz Bekir YAĞMUR tarafından  hediye gelen kartları sınıflarımıza teslim edildi.Sınıflarımızı tebrik ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kasım ve aralık ayında yapılan çalışmalar içerisinden ,özveri ile emek veren öğrencilerimiz ödüllendirildi.Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz 2/B ,2/D ,2/E  sınıfı öğrencileri meşe palamudu tohumlarını getirdikleri saksılara ektiler.Öğrenciletimiz eğlenerek öğrendiler.Ayrıca 2/C sınıfı öğrencilerinin önceden ektikleri meşe palamudu tohumları filizlenmeye başladı .

Ara

Okulumuz ,öğrencilerimizi çevre konusunda bilinçlendirmek için TEMA vakfı işbirliği ile çevre eğitimleri vermeye devam ediyor.4/C ve 4/F sınıfları Sıfır Atık Eğitimi aldılar.

Ara

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların ana dil becerilerinin geliştirilmesi için başlatılan 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında her kademedeki öğrenciler için ayrı eylem planları hazırladıklarını belirterek, "Türk klasikleri okuyacaklar. 4 temel dil becerisine yönelik olarak deneme, öykü ve benzeri yazımlar üretecekler. Yapacağımız faaliyetlerle öğrencilerimizin kelime haznesini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi

Remzi Zümrüt İlkokulu olarak bizde bakanımızın açıkladığı DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ 'nin kasım ayı etkinliğini gerçekleştirdik.Okul girişindeki panomuzda ve sınıf panolarımızda etkinlikler yerini aldı.Kasım ayı etkinliği içerisinde olan Bilen Oturur oyunu da oynatıldı.Öğrenciler eğlenerek öğrendiler.

Ara

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuz öğretmenleri Nilgün Çakır,Yeliz Gürler ve Hümeyra Dağılan ve öğrencilerinin ortakları ile birlikte yürüttüğü Mutluluk Mutfakta eTwinnign Projesi Ulusal Kalite Etiketi ödülü almıştır.Mutluluk Mutfakta Projesi en iyi 30 proje arasına girmiş olup eTwinnign kitabında basılacaktır.Ayrıca Mutluluk Mutfakta projesi  eTwinnign 14.Ulusal Konferansına davet edilmiştir.Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.

Kas

Değerli öğretmenlerimiz sabah kahvaltıda ve öğlen yemekte bir araya geldi.Onlar için anlamı büyük olan özel günlerinde, okul idaremiz ve okul aile birliğimiz, öğretmenlerimize sürprizlerle onları mutlu etmek için ellerinden geleni yaptılar.Okul idarecilerimize de hedilerini takdim ettiler.Muhabbet ve güzel anılarla dolu günlere bir yenisi daha eklendi.Bütün öğretmenlerimizin tekrar günleri kutlu olsun.Organizasyon için de okul müdürümüz,müdür yardımcılarımız ve okul aile birliğine çok teşekkür ederiz.

Kas

Bugün ATAMIZI saygı ve özlemle andık.Onun gösterdiği yolda ,Remzi Zümrüt İlkokulu olarak başarı,azimle yılmadan çocuklarımız yürüyeceklerdir.

ATAMIZI anma programında 4.sınıf zümre öğretmenler ile öğrencilerine emekleri için teşekkür ederiz.